top of page

Waarom vervagen fillers na verloop van tijd?

Updated: Dec 26, 2022

Fillers worden meestal gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een van nature voorkomende stof die in de huid wordt aangetroffen.


Hoewel injecties met hyaluronzuur de huid uitstekend hydrateren en rimpels opvullen, vervaagt het opvullende effect in de loop van 9 maanden tot een jaar. Omdat hyaluronzuur een van nature in het lichaam voorkomende stof is, breekt het dit beetje bij beetje af totdat er niets meer over is. Zodra dit gebeurt, komen rimpels (weer) langzaam tevoorschijn.

Bij de lippen werkt dit iets anders. De lippen bestaan namelijk uit fibrotisch weefsel. Dit weefsel is minder vatbaar voor de afbraak van hyaluronzuur. Wanneer er wordt gekozen voor een touch-up behandeling voor de lippen, kan het dus zijn dat er nog hyaluronzuur in de lippen aanwezig is. Wanneer je een touch-up behandeling ondergaat kan het hyaluronzuur zich opstapelen in de lippen en kan zorgen voor extra volume. Na een aantal touch-up behandelingen kan het in sommige gevallen zelfs niet eens meer nodig zijn om de behandeling te herhalen!
0 comments

Commentaires


bottom of page