top of page

Fillerbehandeling

Wanneer je op zoek bent naar een effectieve manier om de natuurlijke kenmerken van jouw gezicht te versterken en een jeugdiger, gehydrateerder uiterlijk te krijgen, hoef je niet verder te zoeken dan fillers.

Deze gezichtsinjecties zorgen ervoor dat je er onmiddellijk jonger uitziet met weinig tot geen pijn. Bij B’YOU noemen we het ook wel je beste zelf laten zien, omdat het helpt om je eigen huid voller te maken en het volume te herstellen.

Fillerbehandeling maasmechelen

Fillers

Fillers zijn onder te verdelen in twee hoofdcategorieën:

HYALURONZUURFILLERS:

Hyaluronzuur is een van nature voorkomende stof die in de huid wordt aangetroffen. Hoewel injecties met hyaluronzuur de huid uitstekend hydrateren en rimpels opvullen, vervaagt het opvullende effect in de loop van zes maanden tot anderhalfjaar. Omdat hyaluronzuur een van nature in het lichaam voorkomende stof is, breekt het dit beetje bij beetje af totdat er niets meer over is. Zodra dit gebeurt, komen rimpels (weer) langzaam tevoorschijn. Bij de lippen werkt dit iets anders. De lippen bestaan namelijk uit fibrotisch weefsel. Dit weefsel is minder vatbaar voor de afbraak van haluronzuur. Wanneer er wordt gekozen voor een touch-up behandeling voor de lippen, kan het dus zijn dat er nog hyaluronzuur in de lippen aanwezig is. Wanneer je een touch-up behandeling ondergaat kan het hyaluronzuur zich opstapelen in de lippen en kan zorgen voor extra volume. Na een aantal touch-up behandelingen kan het in sommige gevallen zelfs niet eens meer nodig zijn om de behandeling te herhalen!

COLLAGEENSTIMULERENDE FILLERS:

Een collageenstimulerende filler is een filler gebaseerd op calcium hydroxylapatite. Het is vergelijkbaar met het calcium dat ook in onze botten en tanden terug te vinden is. De collageenstimulerende filler is een dikkere, gelachtige substantie en wordt daarom gebruikt om de meer diepere rimpels en plooien in het gezicht glad te strijken. Het  is ideaal om de rimpels en plooien rond de mond en neus goed aan te pakken. Ook om meer volume te geven aan de wangen en/of de kin en kaaklijn te contouren biedt deze filler de uitkomst!

Het natuurlijke verouderingsproces zorgt ervoor dat ons lichaam geleidelijk stopt met de productie van collageen en elastine; twee eiwitten essentieel voor de gezondheid van onze huid. Met het verlies van deze productie verliest de huid zijn elasticiteit en begint deze te verzakken. De filler stimuleert de aanmaak van collageen en elastine wat opnieuw zorgt voor stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid!

Regio's

 • Lipcontour 

 • Lipvolume

 • Liplijntjes

 • Marionetlijn

 • Kaaklijn

 • Kin

 • Neus-lippenplooi

 • Jukbeenderen

 • Slaap

 • Wangen

 • Traangoot (kringen onder de ogen)

 • Wenkbrauwlift

 • Neus

 • Decolleté/hals

 • Oorlelversteviging

 • Handrug

Staat jouw gewenste regio er niet tussen, neem gerust contact op en we bespreken de mogelijkheden

Filler regio's maasmechelen

Hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?

Hoelang de resultaten van een fillerbehandeling zichtbaar blijven is afhankelijk de leeftijd, de leefgewoonten, kwaliteit van de huid, de soort filler en plek waar deze geplaatst worden. Een hyaluronzuurfillerbehandeling blijft in het algemeen 9 tot 18 maanden zichtbaar. Een collageenstimulerende filler gaat dankzij zijn dikkere consistentie, 12 tot 18 maanden mee. Om optimaal te genieten van de resultaten van een fillerbehandeling wordt aangeraden om de adviezen welke de arts jou meegeeft, goed op te volgen. Tevens zijn er verschillende technieken om de levensduur van fillers te verlengen:

 • MINIMALISEER UV-BLOOTSTELLING: Een van de meest voorkomende oorzaken van huidbeschadiging is overmatige blootstelling aan ultraviolet licht van de zon. Consistente bescherming tegen de zon zorgt dat je langer kan genieten van jouw resultaten. Gebruik dagelijks een SPF 45+ crème als laatste stap van jouw huidroutine in de ochtend;

 • CONSISTENTE HUIDVERZORGING: Door jouw huid gezond en gehydrateerd te houden, behoud je ook jouw behandelingsresultaten. Veel water drinken houdt niet alleen de huid gehydrateerd, maar versterkt ook nog eens het effect van hyaluronzuur fillers. Na de behandeling zal de arts je adviseren over huidverzorgingsproducten en een infuus welke de effecten van jouw behandeling kunnen aanvullen;

 • VERMIJD STRESS: Stress kan het verouderingsproces versnellen en extra tekenen van veroudering op het gezicht onthullen. Hoewel stress vaak onvermijdelijk is en een factor is in het dagelijks leven, heeft het minimaliseren van je stressniveaus onmiskenbare positieve effecten op jouw lichaam. Een methode om de resultaten van je filler behandeling te verlengen, is het verminderen van onnodige vormen van stress. Het gebruik van stress verlichtende technieken, zoals meditatie en yoga, kunnen nuttig zijn.

Beste botox en filler

Your health comes first

Het is de verantwoordelijkheid van B’YOU om zorg te dragen voor veiligheid, uiterlijke schoonheid en innerlijke gezondheid. Om deze reden hecht kliniek B'YOU, veel waarde aan het volgen van masterclasses, het op de voet blijven volgen van de nieuwste ontwikkelingen op de markt, en de benodigde registraties waaronder de BIG, RIZIV en NVCG. Tevens wordt er om deze reden gekozen om alleen gebruik te maken van hoogwaardige A+ merken.

Hoe ziet een fillerbehandeling bij B’YOU uit?

Er wordt geen enkele behandeling uitgevoerd zonder geldig legitimatiebewijs. Vergeet deze dan ook niet mee te nemen naar je afspraak!

 

Voorafgaande de behandeling maak je kennis met Dr. Shèdy, de cosmetisch arts van B’YOU. De arts zal jou informeren rondom de gekozen behandeling en jouw wensen, behoeften, maar ook de mogelijkheden met jou in kaart brengen. Na een gezondheidscheck bestudeert de arts jouw contouren en zal hij hierbij zijn professionele advies geven. Heb je vragen, stel ze gerust! Afhankelijk van het doel wordt er samen een behandelplan op maat gemaakt. Voldoet deze en de te behalen resultaten aan jouw wensen, dan kan de behandeling, na het nemen van voorfoto’s en een toestemmingsverklaring, starten!

 

Bij een fillerbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een verdovende crème om het ongemak tot een minimum te beperken. Vervolgens wordt de filler met een uiterst dunne naald op de juiste plaats ingebracht.

 

Na de behandeling krijg je een verzachtende crème op het behandelde gebied en is het van belang dat je de adviezen van de arts opvolgt om optimaal te kunnen genieten van de behandelresultaten. De arts maakt tevens een na-foto. Let op: direct na de behandeling kan het voorkomen dat de huid rood is. Soms kan er een blauw plekje ontstaan. Beide trekken uiteraard weer weg. Na 14 dagen is het uiteindelijke eindresultaat van de filler behandeling het best zichtbaar.

 

Afhankelijk van de wensen neemt deze behandeling ca. 30 minuten in beslag.
De voor en na foto’s worden o.a. gebruikt voor het medisch dossier.

bottom of page