top of page

Alles wat je moet weten over FUE en DHI haartransplantaties

Haartransplantatie is een populaire en effectieve oplossing voor mensen die last hebben van haarverlies. Twee van de meest geavanceerde en veelgebruikte methoden zijn de Follicular Unit Extraction (FUE) en de Direct Hair Implantation (DHI). In deze blog duiken we diep in beide technieken om je te helpen begrijpen welke methode het beste bij jouw behoeften past.


Wat is een FUE Haartransplantatie?

FUE, oftewel Follicular Unit Extraction, is een methode waarbij individuele haarfollikels uit de donorgebieden (meestal de achterkant of zijkanten van het hoofd) worden geëxtraheerd en vervolgens in de kale of dunner wordende gebieden worden geïmplanteerd. Deze techniek is populair vanwege de natuurlijke resultaten en minimale littekens.


De FUE-procedure in stappen:

 1. Consultatie: De arts beoordeelt de oorzaak van het haarverlies en bespreekt je verwachtingen.

 2. Voorbereiding van de donorzone: Het donorgebied wordt soms geschoren, gedesinfecteerd en er wordt lokale verdoving toegediend om de pijn te minimaliseren.

 3. Extractie van haarfollikels: Met een micro-punch apparaat worden individuele follikels één voor één geëxtraheerd uit het donorgebied.

 4. Voorbereiding van de ontvangende zone: kleine incisies worden gemaakt in het ontvangstgebied waar de haarzakjes zullen worden geïmplanteerd.

 5. Implantatie van follikels: De geëxtraheerde haarfollikels worden zorgvuldig in de voorbereide incisies geplaatst, rekening houdend met de natuurlijke groeirichting en dichtheid van het haar.


Voordelen van FUE:

 • Minimale littekens en een sneller herstel.

 • Natuurlijk ogende resultaten.

 • Geschikt voor zowel grote als kleine transplantatiegebieden.

 • Natuurlijk uitziende resultaten


Nadelen van FUE:

 • Tijdrovend, vooral bij grotere transplantaties.

 • Vereist een ervaren chirurg voor de beste resultaten.

 • Kan duurder zijn vanwege de langere duur van de procedure.


Wat is een DHI Haartransplantatie?

Direct Hair Implantation (DHI) is een verfijnde versie van de FUE-techniek. Het grootste verschil is de manier waarop de haarfollikels worden geïmplanteerd. Bij DHI wordt een speciaal hulpmiddel, de Choi pen, gebruikt, waarmee haarfollikels direct kunnen worden geïmplanteerd zonder dat er vooraf incisies hoeven te worden gemaakt.


De DHI-procedure in stappen:

 1. Consultatie: Net als bij FUE, wordt de oorzaak van het haarverlies beoordeeld en worden je verwachtingen besproken.

 2. Voorbereiding van de donorzone: Het donorgebied wordt soms geschoren en gedesinfecteerd, en er wordt lokale verdoving toegediend.

 3. Extractie van haarfollikels: De haarfollikels worden net als bij FUE één voor één geëxtraheerd uit het donorgebied.

 4. Implantatie met de Choi pen: De haarfollikels worden direct geïmplanteerd met de Choi pen, zonder dat er eerst incisies hoeven te worden gemaakt. Deze pen maakt een kleine incisie en plaatst de haarzakjes tegelijkertijd, wat zorgt voor meer gecontroleerde en precieze plaatsing.


Voordelen van DHI:

 • Meer controle over de hoek, richting en diepte van de geïmplanteerde haren, wat kan leiden tot een natuurlijker resultaat.

 • Minder bloeding tijdens de procedure.

 • Kortere blootstellingstijd van de haarfollikels buiten het lichaam, wat de overlevingskans kan vergroten.

 • Minder kans op beschadiging van bestaande haren in de ontvangende zone.


Nadelen van DHI:

 • Vereist een hogere mate van vaardigheid en ervaring van de chirurg.

 • Kan duurder zijn dan FUE vanwege de geavanceerde techniek en langere duur van de procedure.

 • Niet altijd geschikt voor grote transplantatiegebieden vanwege de tijdrovende aard van de techniek.


Welke methode is geschikt voor jou?

De keuze tussen FUE en DHI hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 • Mate van haarverlies: DHI is vaak geschikter voor kleinere tot middelgrote transplantaties en dichtbevolkte gebieden, terwijl FUE geschikt is voor zowel grote als kleine gebieden.

 • Budget: FUE is goedkoper dan DHI.

 • Gewenste resultaten: Als je op zoek bent naar de meest natuurlijke resultaten met maximale controle over de implantatiehoek en -richting, dan kan DHI de voorkeur hebben.

 • Beschikbare tijd: FUE kan minder tijdrovend zijn dan DHI, vooral bij grotere transplantaties.


Conclusie

Zowel FUE als DHI zijn geavanceerde technieken die uitstekende resultaten kunnen bieden voor mensen die lijden aan haarverlies. Bij Kliniek B'YOU staan uw behoeften voorop en onder de vakkundige leiding van dr. Shèdy Taher bent u verzekerd van de beste zorg en de meest natuurlijke resultaten. Onthoud dat elke haartransplantatie uniek is en dat de keuze voor de juiste methode een belangrijke stap is naar het herstel van je haardos en je zelfvertrouwen.

Wil je meer weten over haartransplantaties of een consultatie boeken? Neem dan contact met ons op en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn.

0 comments

Comentários


bottom of page