top of page

Body Contouring

The Curves You Need

Image by Jernej Graj.jpg.webp

Body Contouring

De filler die hiervoor wordt gebruikt is een injecteerbare biostimulator op basis van poly-l-melkzuur (100% biologisch) die de groei van collageen in de huid stimuleert en zo bijdraagt aan volume(herstel) in het geïnjecteerde gebied. Naast het bieden van volume verstevigt het de huid en maakt het de huid strakker! Het wordt gebruikt voor de grotere oppervlakten zoals de heupen, billen en benen en bied dé oplossing voor ‘putjes’ of onregelmatigheden en cellulitis. Het is daarnaast een uitstekende oplossing voor de Brazilian butt-lift, maar dan zonder de ingrijpende operatie. Met deze filler kunnen de contouren van de heupen (hip dips) en het volume of het liften van de bil naar wens gevormd worden.

how-to-get-rid-of-cellulite.jpg

Bij een fillerbehandeling op basis van poly-l-melkzuur wordt de vloeistof in de diepste huidlaag geïnjecteerd. Vanuit hier wordt de lichaamseigen collageenproductie in gang gezet. Vergeleken de andere fillerbehandelingen is het resultaat van deze behandeling niet direct zichtbaar, maar vergt het wat van ons geduld. Het lichaam zal na de behandeling, zijn of haar eigen collageenproductie geleidelijk aan verhogen. Het herstel van de structuur, het volume van de huid en zijn liftende effect zullen langzaam zichtbaar worden vanaf week 4. Let op dat: het kan tot 6 maanden duren voordat u het eindresultaat ziet.

how-to-get-rid-of-cellulite.jpg

Hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?

De resultaten van een fillerbehandeling met poly-l-melkzuur is vergeleken met een hyaluronzuurfiller en een collageenstimulerende filler pas later zichtbaar, maar blijven de resultaten daarentegen 24 tot wel 36 maanden zichtbaar! Om optimaal te genieten van de resultaten van een fillerbehandeling wordt aangeraden om de adviezen welke de arts jou meegeeft, goed op te volgen. Tevens zijn er verschillende technieken om de levensduur van fillers te verlengen:

  • MINIMALISEER UV-BLOOTSTELLING: Een van de meest voorkomende oorzaken van huidbeschadiging is overmatige blootstelling aan ultraviolet licht van de zon. Consistente bescherming tegen de zon zorgt dat je langer kan genieten van jouw resultaten. Gebruik dagelijks een SPF 45+ crème als laatste stap van jouw huidroutine in de ochtend;

  • CONSISTENTE HUIDVERZORGING: Door jouw huid gezond en gehydrateerd te houden, behoud je ook jouw behandelingsresultaten. Veel water drinken houdt niet alleen de huid gehydrateerd, maar versterkt ook nog eens het effect van hyaluronzuur fillers. Na de behandeling zal de arts je adviseren over huidverzorgingsproducten en een infuus welke de effecten van jouw behandeling kunnen aanvullen;

  • VERMIJD STRESS: Stress kan het verouderingsproces versnellen en extra tekenen van veroudering op het gezicht onthullen. Hoewel stress vaak onvermijdelijk is en een factor is in het dagelijks leven, heeft het minimaliseren van je stressniveaus onmiskenbare positieve effecten op jouw lichaam. Een methode om de resultaten van je filler behandeling te verlengen, is het verminderen van onnodige vormen van stress. Het gebruik van stress verlichtende technieken, zoals meditatie en yoga, kunnen nuttig zijn.

Hoe ziet een fillerbehandeling bij B’YOU uit?

Er wordt geen enkele behandeling uitgevoerd zonder geldig legitimatiebewijs. Vergeet deze dan ook niet mee te nemen naar je afspraak!

 

Voorafgaande de behandeling maak je kennis met Dr. Shèdy, de cosmetisch arts van B’YOU. De arts zal jou informeren rondom de gekozen behandeling en jouw wensen, behoeften, maar ook de mogelijkheden met jou in kaart brengen. Na een gezondheidscheck bestudeert de arts jouw contouren en zal hij hierbij zijn professionele advies geven. Heb je vragen, stel ze gerust! Afhankelijk van het doel wordt er samen een behandelplan op maat gemaakt. Voldoet deze en de te behalen resultaten aan jouw wensen, dan kan de behandeling, na het nemen van voorfoto’s en een toestemmingsverklaring, starten!

 

Bij een fillerbehandeling met poly-l-melkzuur wordt gebruik gemaakt van een verdoving middels een injectie om het ongemak tot een minimum te beperken. Vervolgens wordt de filler met behulp van een canule op de juiste plaatsen ingebracht.

 

Na de behandeling krijg je een verzachtende crème op het behandelde gebied en is het van belang dat je de adviezen van de arts opvolgt om optimaal te kunnen genieten van de behandelresultaten. De arts maakt tevens een na-foto. Na 4 weken vindt er een follow-up afspraak plaats, waarbij gekeken kan worden naar de resultaten en vragen en/of eventuele bijzonderheden besproken kunnen worden.

Afhankelijk van de wensen neemt deze behandeling ca. 90 minuten in beslag.
De voor en na foto’s worden gebruikt voor het medisch dossier.

bottom of page